tRNA - Dna ve Rna Nedir, Özellikleri,Testi,Yapısı

tRNA

4S büyüklüğündedir. 74-95 nukleotidden meydana gelmiştir. Sitoplazmada bulunan aminoasitlerin mRNA üzerine taşınmasında görev alırlar. Vücutta bulunan proteinlerin yapısında 20 adet aminoasit bulunur. Her bir aminoasit için ayrı, özgün bir tRNA vardır. Her tRNA kendine ait aminoasiti taşır. tRNA'nın 3' ucunda bir CCA dizesi bulunur. Aminoasit buraya bağlanır. Sonra bu tRNA, kendine bağlanmış olan aminoasiti ribozoma götürür ve burada mRNA üzerindeki genetik koda uygun yere yerleşir. tRNA'nın mRNA üzerine yerleşen kısmına antikodon denir. tRNA mRNA üzerine bağlandıktan sonra, taşıdığı aminoasit yanındaki aminoasit ile birleşerek, polipeptid zinciri uzar.

Tüm RNA'ların %15'ini oluşturur.

1 Comment:

  1. rifat said...
    Neden dna Babalık Testi yaptırmalısınız?

    Neden Bizi Seçmelisiniz?
    “Acaba çocuğumun gerçek babası mıyım?” sorusu, son yıllarda binlerce kişinin hastane ve laboratuvarların kapısını aşındırmasına neden oldu.

    Türkiye genelinde resmi rakalamlar ile günde 100 resmi olmayan rakamlar göre 250 kişi babalık testi için özel hastahanelere başvuruyor ve fiyatlar 1500 TL ‘den 5000 TL ‘ye kadar değişkenlik gösterebiliyor.

    Peki neden bizi seçmelisiniz? Çünkü tamamı ile babalık testlerine ağırlık veriyoruz ve sizi hastaneye gidip insanların gözünün içine bakarak böyle bir test talep etmek den kurtarıyoruz kargo ve dijital ortam üzerinden test sonuçlarınızı size bildiriyoruz.


    Satın almış olduğunuz Dna kitini almak istediğiniz adrese kargoluyoruz!
    Size gönderdiğimiz kite içinden çıkan kitapçık daki gibi dna örneklerini koyuyorsunuz..
    Babalık test sonuçlarını size isterseniz kargo ile isterseniz mail ile gönderelim..

    Oldukça kolay bir şekilde yapılabilen ve kısa süre içerisin de sonuçlarını alabileceğiniz Babalık Testi için sizlere hizmet vermekteyiz.

    Babalık Testi güvenilir midir?
    Babalık testi sonuçları %99 oranın da doğruluğa sahiptir. Dna örneğin de oluşabilecek herhangi bir hasar durumun da sizden tekrar dna örneği talep edilecektir.


    Babalık Testi İstanbul Nerede Yapılır Fiyatları
    Babalık testleri, İstanbul içerisindeki tüm müşterilerimize sunulabilecek olan kolay bir hizmettir. Alınan kan örneklerinde yer alan DNA yapılarının incelenmesi sayesinde, testlerin kısa bir şekilde sonuçlanması mümkün hale gelmektedir. Özellikle de, babalar için yapılabilecek olan babalık testlerinin sonuçları, uzman doktorlarımız tarafından açıklamalı bir şekilde belirtilmektedir. Babalık testlerinin negatif ya da pozitif şekilde sonuçlanabilecekleri görülür.

    Negatif olması, babalığın biyolojik anlamda olmaması, pozitif olması ise babanın biyolojik anlamda baba olduğunun bir göstergesidir. Bu gibi sonuçlar sayesinde de, kişilerin net bilgiler elde etmeleri mümkün olmaktadır.

    Son dönemlerde de oldukça ilerleme kaydeden tıp sayesinde, kişilerin kısa ve kolay şekilde genetik test sonuçlarını elde etmeleri mümkündür. Eskiden oldukça uzun zaman sonra elde edilen bu veriler, günümüzde 5 ya da 7 gün gibi kısa bir dönem içerisinde açıklanmaktadır. Aynı şekilde tıbbın gelişme göstermesi sayesinde, fiyatların da oldukça uygun bir şekilde müşterilerimize sunulduğu görülür. Herkesin kolay bir şekilde test yaptırabilmesi adına, testlerin fiyatları da uygundur. Buna bağlı olarak, verilebilecek olan kan örnekleri sayesinde test yaptırılabilir. Bebeğin anne karnında olduğu dönemi içerisinde de, babalık testleri yaptırılabilmektedir. Bu testler için, babanın, annenin ve anne karnındaki bebeğin kan örneklerinin alınması gerekecektir. Bu sayede daha kolay sonuç elde edilebilmektedir.

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

eXTReMe Tracker